Braca-Sport har kompletterat sin range av paddelstorlekar med ytterligare ett antal nya storlekar

Främsta syftet är att jämna ut stegen i mellan modellerna och ge kanotisterna möjlighet att ytterligare optimera sig precis rätt i blad-/modellstorlek och hitta naturliga övergångar när man successivt utvecklas i styrka och uthållighet. Här nedan följer information inom vilken genre några av dessa modeller kan bli ett komplement.

Några av storlekskompletteringarna gynnar särskilt oss havs- sport- och motionskanotister. Bland Braca Sports kunder med inriktning mot havspaddling, på motions- eller ”ambitiös” rekreationsnivå samt inriktning mot "långloppspaddling" används ofta Bracsa IV min (735 kvcm) samt Bracsa VII min på (725 kvcm) Dessa modeller används också av multisportare. Med dom två nya storlekarna på IV- samt VII-modellerna hoppas Braca Sport att detta skall vara en hjälpa för allas behov och kapacitet att finna en väl avvägd paddel för långdistans. Kanske blir det en hjälp för de som kanske tidigare tyckt att Braca Sports paddlar storleksmässigt varit för racigt betonade eller anpassade för de med redan relativt stor styrka. Kompletterande storlekar är:

För de rekreations-/långdistans- och expeditionskanotister som velat ha en liten bladstorlek på Bracas paddlar används Bracsa FW 635 kvcm . Nu kommer det också att finnas en modell med 610 kvcm blad. Den modellen anser vi även kommer vara lämplig för barn från ca 10 år samt yngre ungdomar, såväl inom havskanot som inom racesidan.

För tävlingskanotister inom kortdistans har Braca Sport uppmärksammat behovet av att minska steget mellan Bracsa I min 805 och Bracsa IV max (765 kvcm) Därför har nu tagits fram en ny storlek på Bracsa I; Bracsa I super-min 790 kvcm

För de tävlingskanotister som paddlar Braca Sports stora modeller med extremare ”dropform” har också Bracsa VI min-modellen kompletterats med ett något mindre blad; Bracsa VI super-min 750 kvcm